VÄGEN TILL DITT ENGAGEMANG I BILKÅREN

Är du beredd att göra en insats?

Bilkåren rekryterar och utbildar frivilliga fordonsförare till det civila och militära försvaret. Kom på vår digitala informationsträff den 12 oktober kl 19.00 så berättar vi mer om vad vi har att erbjuda.

Gör en insats när samhället behöver det som mest

Det finns många skäl att engagera sig i Bilkåren och utbilda sig mot någon av våra befattningar. Först och främst är du med och förstärker samhällets förmåga att hantera kriser och i värsta fall krig. Du blir en viktig kugge i antingen det militära eller det civila försvaret. Bilkåren har många olika befattningar inom transport och logistik.

Två vägar många möjligheter

Som blivande specialist i Hemvärnet behöver du inte tidigare militär erfarenhet däremot B-körkort. Utbildning till militärt förarbevis för att framföra bandvagn, terrängbil eller tung lastbil får du av Bilkåren. Som frivillig i det civila försvaret behöver du däremot den civila körkortsbehörigheten som befattningen avser. Vi berättar mer om alla dina möjligheter vid informationsträffen..

VÄGEN TILL DITT ENGAGEMANG I BILKÅREN

Vi ser framemot ditt engagemang

1

Informationsträff

Kom på vår informationsträff, låt oss berätta om vad vi kan erbjuda. Det här är början på en rolig och annorlunda fritid för dig.

2

Bli medlem

För att komma vidare i processen mot ett uppdrag behöver du bli medlem i Bilkåren. Vet du redan att du är  intresserad av ett engagemang kan du bli medlem redan idag på bilkaren.se/blimedlem

3

Vi skapar en utbildningsplan

Det tredje steget är att vi skapar en utbildningsplan för dig. Beroende på befattning ingår en säkerhetsintervju och registerkontroll innan du kan påbörja dina utbildningar.

NÄSTA STEG

Vi ses online!

Vi anordnar en informationsträff för dig som vill veta mer om Bilkåren. När du anmäler dig år du ett mejl med all information du behöver för att kunna delta.

28 september kl 19.00 via Teams.

BILKÅREN / CENTRALPLAN 3 / 111 20 STOCKHOLM